fredag 4 augusti 2017

Tillverka en mobilapp!

Att tillverka en mobilapp kan vara en mycket lönsam affär. Vem som helst kan i och för sig göra en mobilapp, eftersom det i dag finns mycket användarvänliga verktyg för apptillverkning. För att göra en originell app som får många nedladdningar krävs det dock åtminstone en del kunskap i programmering. Har man en bra idé och är villig att lägga ner lite tid kan dock vem som helst lära sig de kunskaper som krävs!

Börja med din idé - det kan vara ett spel, en applikation som underlättar livet på något sätt, en receptapp, en lokal guidebok till din stad - ja, vem som helst. När du har din idé är det dags att klura ut hur du ska bygga appen så att idén kan bli verklighet. Först och främst, ska du bygga appen till Android eller iOS? På denna sidan kan du få mycket bra tips för det valet.

Beroende på vad din idé går ut på måste du anpassa verktygen för att bygga appen. Är det en enklare app, exempelvis en receptsamling, kan du använda någon av de gratisverktyg som gör att man lätt kan bygga en app. Rör det sig om en mer komplicerad idé krävs att du sätter dig in i vilket programmeringsspråk som passar bäst och lär dig grunderna till detta.

Lyckas man göra en app som når åtminstone viss framgång kan man få en mycket bra inkomst, som inte kräver så mycket arbete med appen väl är klar.

Bygg egna hemsidor!

Ett mycket bra sätt kan vara att skapa en egen hemsida, eller till och med flera! Beroende på vilken typ av hemsida du skapar kan det vara så att när du väl skapat den behöver du inte göra så mycket utan kan få en mycket fin passiv inkomst av din hemsida. Andra hemsidor kräver mer kontinuerligt arbete, som exempelvis en blogg.

Många kan avskräckas från detta eftersom de tänker att det krävs massa teknisk kunskap för att skapa en egen hemsida, men så är det inte längre. Det finns många olika gratisalternativ som gör att du kan skapa din egen blogg eller hemsida helt utan förkunskaper, exempelvis Blogger eller WordPress.

Det viktigaste med din sida är innehållet. Innehållet på hemsidan ska locka besökare och vara originellt och intressant. Om innehåller inte är originellt och intressant kommer du inte få några besökare till din hemsida och du kan du inte tjäna några pengar. Lägg mycket tid på innehållet!

Hemsidan kan handla om nästan vad som helst, gärna något du själv är intresserad av eller har specialkunskap i, så att du kan få till ett spännande innehåll på sidan.

Jag kommer utveckla denna del om hur man tjänar pengar på egna hemsidor i ett senare inlägg, håll utkik!

Göra marknadsundersökningar

Ett sätt att tjäna lite extrapengar är att vara med i olika undersökningar. Dessa undersökningar handlar ofta om vad man anser om olika produkter, varumärken och liknande. Här gäller det dock att se upp med vilken sida man går med i! Om du har hittat en sida som erbjuder marknadsundersökningar som du tycker verkar vara intressant, googla på den! Om man söker efter den aktuella sidan kan man ofta snabbt upptäcka huruvida andra använder tycker att den är seriös eller inte.

Vissa sidor betalar ut belöningarna i pengar, medan många andra betalar med presentkort och liknande. Detta bör man kolla upp innan så att man inte blir besviken. Man ska vara medveten om att det ofta kräver rätt mycket tid för att få ihop förhållandevis små belöningar.

Detta kan vara ett acceptabelt alternativ för de som har mycket tid, personligen tycker jag att belöningarna i de flesta fall är för små för att det ska vara värt det. På de bra sidorna kan man dessutom ofta få vänta flera dagar eller veckor på nya undersökningar att genomföra. Å andra sidan ger de undersökningarna som kommer mer sällan ofta mer betalt, vilket innebär att man kan göra dessa undersökningar då och då. Då får man en acceptabel timlön, men det tar lång tid att få någon ordentlig utbetalning.