söndag 13 augusti 2017

Tjäna extra pengar hemifrån!

Att tjäna extra pengar hemifrån är en dröm för många! Kanske vill man dryga ut sin vanliga lön, kanske är man student eller har mycket ledig tid. Man kan även tjäna så pass mycket att man kan leva helt på inkomster från nätet. Men, oavsett hur mycket man siktar på att tjäna gäller det att se upp med oseriösa aktörer som lockar med guld och gröna skogar!

Många olika hemsidor lockar med erbjudanden som låter fantastiska, men vid närmare undersökning visar det sig att man måste lägga ner väldigt mycket tid för att få ut något, eller så är det helt enkelt bedragare som ligger bakom sidan.

Därför har jag skapat den här hemsidan - för att tipsa om olika sätt att tjäna extra pengar hemifrån som faktiskt fungerar! Titta i menyn här ovanför för olika sätt att tjäna extrapengar!

Handla med aktier

Aktier är ett mycket bra sätt att tjäna extrapengar, med eller utan arbetsinsats.

Man kan handla aktivt med aktier (så kallad "daytrading"). Fördelarna med detta är att det inte kräver så stort startkapital utan kan ge en bra avkastning ändå. Nackdelarna är att det tar mycket tid och att det är mycket svårt. Jag rekommenderar därför inte daytrading.

Att köpa aktier är nu för tiden mycket enkelt och billigt. Nu för tiden finns det så kallade nätmäklare, som är mycket billigare än de vanliga storbankerna när det gäller aktiehandel. De klart största i Sverige är Avanza och Nordnet. Båda dessa nätmäklare är stora, billiga och seriösa.

Den som inte är så insatt i aktiemarknaden kan köpa billiga indexfonder. Dessa fonder är billiga och i bland helt avgiftsfria och följer aktiemarknadens index. Indexet är en utveckling som följer ett visst antal bolag, exempelvis de 30 största i Sverige om det är ett svenskt index. En av de bästa indexfonderna är Avanza Zero som är helt avgiftsfri och följer Stockholmsbörsens utveckling. Risken är förhållandevis låg och avkastningen är bra. Sett över tid avkastar indexet ungefär 7-8 % per år, även om avkastningen ett visst år kan bli negativt (eller mycket högre). Över tid är risken dock låg.

Ska man spara i aktier rekommenderar jag en sparhorisont på minst 5 år och helst längre än så.

Den stora fördelen med sparande med bra avkastning är den så kallade ränta-på-ränta-effekten. Denna innebär att du över tid får avkastning på din avkastning, vilket över många år ger otroliga effekter. För att se effekterna lek med lite siffror i en kalkylator, exempelvis här!